Mainos
Mainos

Irakin humanitaarinen kriisi pahenee

Oxfam-avustusjärjestön mukaan lähes 30 prosenttia irakilaislapsista on aliravittuja, ja puhdasta vettä vailla on 70 prosenttia kansasta.

Nälänhätä ja taudit lisääntyvät Irakissa väkivaltaisuuksien kiihdyttäessä maan humanitaarista kriisiä, kertoo brittiläisen avustusjärjestön Oxfamin raportti.

Järjestön mukaan 28 prosenttia irakilaislapsista on aliravittuja, 15 prosentilla irakilaisista on jatkuvasti liian vähän rahaa ruokaan ja 70 prosentilta maan asukkaista puuttuu puhdas juomavesi.

- Lasten aliravitsemus on lisääntynyt dramaattisesti, eivätkä sodan runtelemat peruspalvelut pysty vastaamaan irakilaisten tarpeisiin, sanoo Oxfamin johtaja Jeremy Hobbs.

- Taistelut ja Irakin yhteiskunnan kehno toiminta rajoittavat avustustyötä paljon. Joka tapauksessa irakilaisten auttamiseksi voi ja täytyy tehdä enemmän, Hobbs jatkaa.

Irakista on paennut sodan takia kaksi miljoonaa ihmistä vuodesta 2003 alkaen. Maan sisäisiä pakolaisia on vähintään yhtä paljon.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme