Mainos
Mainos

Irakin ja Kuwaitin välistä raja-aitaa purettu

YK:n tarkkailijat kertoivat tänään, että Irakin ja Kuwaitin välisen rajavyöhykkeen aitaa on kaadettu paikoittain. Raja-aidan kaatamista pidetään merkkinä valmistautumisesta Irakin vastaiseen sotaan.

-Tämä alkoi keskiviikkona, jatkui eilen ja nyt se on loppunut, YK:n tarkkailijaryhmän Unikomin edustaja Daljeet Bagga sanoi aidan purkamisesta. Hänen mukaansa Unikom selvittää asiaa.

Länsimaiset lähteet ovat aiemmin sanoneet Kuwaitissa, että demilitarisoidun vyöhykkeen aitaa puretaan useissa kohdin, jos Yhdysvaltain presidentti George W. Bush päättää hyökätä Irakiin. Aidan purkamisen myötä panssarivaunut ja panssaroidut ajoneuvot pääsevät siirtymään Irakiin.

Baggan mukaan aidassa on nyt seitsemässä kohdin suuria aukkoja Kuwaitin puolella rajaa. Raja-aita on kaikkiaan 200 kilometrin mittainen. Rajavyöhyke ulottuu viisi kilometriä Kuwaitin puolelle ja kymmenen kilometriä Irakiin.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme