Mainos
Mainos

Irakin johto lupasi tarkastella perustuslakia uudelleen

Irakilaispuolueet ovat vääntäneet kättä maan perustuslain nykymuodosta jo pitkään. Nyt saavutettua neuvottelutulosta on luonnehdittu läpimurroksi. Perustuslaista on määrä äänestää lauantaina.

Irakin hallituksen neuvottelijat ovat suostuneet sunnien vaatimukseen siitä, että parlamentti pohtii muutoksia perustuslakiin joulukuun vaalien jälkeen. Irakin suurin sunnipuolue ilmoitti myöhään eilen, että se kehottaa sunneja hyväksymään perustuslain kansanäänestyksessä.

Presidentti Jalal Talabanin edustajan mukaan neuvotteluissa on määrä vielä määritellä tarkemmin, mitä lain kohtia muutokset tulisivat koskemaan. Asiasta odotetaan virallista ilmoitusta tänään.

Korkea-arvoinen hallituslähde kuvasi neuvottelutulosta uutistoimisto Reutersille läpimurroksi.

Irakissa on määrä äänestää perustuslaista lauantaina. Sunnit ovat esittäneet kiukkunsa perustuslain nykymuodosta, ja sovintoa on hierottu pitkään. Shiiat ja kurdit suostuivat lopulta myönnytyksiin.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme