Mainos
Mainos

Irakin johto vaati turhaan äänten uudelleenlaskentaa

Irakin pääministeri ja presidentti on vaatinut tänään, että maan parlamenttivaalien äänet lasketaan uudelleen.

Pääministeri Nuri al-Malikin mukaan useat poliittiset liittoumat ovat vaatineet laskentaa. Al-Maliki sanoi, että äänet pitää laskea uudelleen poliittisen vakauden ja turvallisuuden varmistamiseksi.

Keskusvaalilautakunta tyrmäsi vaatimuksen. Lautakunnan puheenjohtaja Faraj al-Haidari muistutti, että puolueille on jaettu cd-levyt, jotka sisältävät laskennan tulokset. Hän sanoi että yksittäisten äänestyspaikkojen äänet voidaan tarvittaessa tarkastaa käsin, mutta koko maan uudelleenlaskenta veisi liian kauan.

Äänistä on tähän mennessä laskettu 92 prosenttia. Laskennan perusteella al-Malikin liittouma on häviämässä niukasti ex-pääministeri Ijad Allawin blokille. Allawin mielestä al-Malikin vaatimus oli hyökkäys keskusvaalilautakuntaa vastaan.

Laskennan on määrä valmistua lähipäivinä. Lukuisten valitusten vuoksi tuloksen vahvistaminen venynee kuun loppupuolelle.

Vaalit järjestettiin kaksi viikkoa sitten.

(MTV3 - STT - AFP - DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme