Mainos
Mainos

Irakin kanta päätöslauselmaan vielä auki

Irak ei ole vielä ilmoittanut kantaansa uuteen YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselmaan.

-

Irakin hallitus pohtii yhä kantaansa YK:n päätöslauselmaan, jonka hyväksymistä pyritään edistämään Arabimaiden ulkoministerien kokouksessa Kairossa. Ministerien on määrä jatkaa keskusteluja päivän aikana.

-Irak ei ole tehnyt päätöstä, vaan päätöslauselmaa tarkastellaan, kertoi Irakin ulkoministeri Naji Sabil kokouksen päätteeksi myöhään eilen.

Egyptin ulkoministeri Ahmed Maher puolestaan sanoi Irakin ilmoittaneen, että se on valmis keskustelemaan YK:n asetarkastajien paluusta maahan. Hänen mukaansa Irakin hallituksella on valmius noudattaa mitä tahansa päätöslauselmaa, johon liittyy vakuutus, ettei lauselma ennakoi sotilaallista iskua.

Ennen Sabilin ja Maherin kommentteja oli Saudi-Arabian ulkoministeri, prinssi Saud al-Faisal kertonut, että Irakin hallitus olisi jo hyväksynyt asetarkastuksia koskevan päätöslauselman. Irakin ja Egyptin ulkoministerit eivät kuitenkaan puuttuneet al-Faisalin väitteeseen.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme