Mainos
Mainos

Irakin Kirkukissa useita kuollut itsemurhaiskussa

Irakissa ainakin 28 ihmistä on kuollut itsemurhaiskussa ja tienvarsipommin räjähdyksessä maan pohjoisosassa sijaitsevassa Kirkukin kaupungissa. Asiasta kertoo paikallisen terveysviranomaisen johtaja. Lisäksi 25 ihmistä on haavoittunut.  

Uhrien joukossa on myös naisia ja lapsia. Viranomaisten mukaan monen heistä kerrotaan olleen pakolaisia, jotka olivat paenneet ääri-islamilaisten hyökkäystä naapurimaakunnissa ja pyrkineen turvallisemmille alueille maan eteläosassa.  

Irakin parlamentin on määrä kokoontua huomenna keskustelemaan uuden hallituksen muodostamisesta.  

Irakin öljyministeriö ilmoitti eilen, että kurditaistelijat ovat vallanneet kaksi öljykenttää lähellä Kirkukia. Irakin kurdit ilmoittivat eilen, että he eivät enää osallistu pääministeri Nuri al-Malikin hallituksen työskentelyyn. Päätös oli vastalause al-Malikin syytöksille, jonka mukaan kurdit ovat antaneet hallitsemillaan alueilla turvapaikan islamisteille.  

Kurdien mukaan al-Maliki on hysteerinen ja kyvytön johtamaan maata.  


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme