Mainos
Mainos

Irakin lennosta ei syntynyt sopua

YK:n turvallisuusneuvosto ei kyennyt myöhään eilen pääsemään yksimielisyyteen siitä, rikkoiko Irak YK:n lentokieltoa kuljettamalla pyhiinvaeltajia Saudi-Arabiaan aiemmin tällä viikolla.

Yhdysvallat on vaatinut turvallisuusneuvostoa tuomitsemaan irakilaiskoneen lennon, joka sen mukaan rikkoi YK:n asettamia pakotteita vastaan. Yhdysvaltain lähettiläs kertoi tunteja kestäneiden neuvotteluiden jälkeen, että asian käsittelyä jatketaan maanantaina.

Kiinan näkemyksen mukaan Irakin toiminta ei rikkonut pakotteita vastaan eikä turvallisuusneuvoston ole syytä puuttua asiaan. Kompromissiesitys, josta myöhään perjantaina lopulta päästiin sopuun oli niin lievästi muotoiltu, että Yhdysvallat kieltäytyi hyväksymästä sitä.

Irakilainen kone kuljetti keskiviikkona 104 Mekkaan matkalla ollutta pyhiinvaeltajaa Saudi-Arabiaan. Irakin mukaan kyse oli humanitaarisesta lennosta.
(STT-Reuter-AFP-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme