Mainos
Mainos

Irakin pääministeri esittelee hallituksensa viikonloppuna

Hallitukseen tulee 30 ministeriä, joista ainakin 15 kuulunee vaalit voittaneeseen shiiarintamaan.

Irakin pääministeriksi nimitetyn Nuri Malikin odotetaan esittelevän hallituksensa lauantaina. Maan parlamentti kokoontui tänään suljettujen ovien taakse neuvottelemaan kiistanalaisimmista ministerinsalkuista.

Hallitseva shiialiittouma kertoo, että suurin osa ministereistä on selvillä, mutta keskusteluja käydään vielä sisä- ja puolustusministereistä. Parlamentin varapuhemiehen mukaan Maliki pyytää kansanedustajia hyväksymään hallituksensa viikonloppuna.

Shiiamuslimit, sunnit ja kurdit ovat kiistelleet hallituksesta viime joulukuun vaaleista lähtien. Puolueet eivät ensin päässeet yksimielisyyteen pääministeristä ja sitten muun muassa öljyministeristä. Myös sisä- ja puolustusministerin paikat ovat korostuneet väkivallan kierteessä.

Hallitukseen tulee 30 ministeriä, joista ainakin 15:n arvellaan kuuluvan vaalit voittaneeseen shiiarintamaan. Sen edustajille jaetaan todennäköisesti melkein kaikki tärkeimmistä salkuista.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme