Mainos
Mainos

Irakin pääministeri vimmastui Yhdysvaltain arvostelusta

Yhdysvaltain Bagdadin-suurlähettiläs sanoi eilen olevansa erittäin pettynyt Irakin hallituksen toimiin maan yhdistämiseksi ja uskonnollisten ryhmien välisten väkivaltaisuuksien lopettamiseksi.

Irakin pääministeri Nuri al-Maliki tyrmää Yhdysvaltain antamat moitteet hänen hallituksensa toiminnasta.

Al-Maliki sanoi tänään, ettei kellään ulkopuolisella ole oikeutta alkaa asetella aikatauluja hallituksen työlle. Hän piti amerikkalaispoliitikkojen lausuntoja vastuuttomina ja epäkohteliaina.

Yhdysvaltain Bagdadin-suurlähettiläs Ryan Crocker sanoi eilen olevansa erittäin pettynyt siihen, että Irak on epäonnistunut uskonlahkojen välisten kahakoinnin hillitsemisessä ja eripuraisen maan yhdistämisessä. Myös presidentti George W. Bush mainitsi, että maan johtoon ollaan yleisesti ottaen turhautumassa.

- Irakin hallitus saa oikeutuksensa Irakin kansalta, ja vain kansalla on valta päättää sen kohtalosta, al-Maliki nurisi vierailullaan Syyriassa.

Al-Maliki lisäsi uskovansa, että osasyynä amerikkalaisten moitteisiin voi olla hänen valtiovierailunsa Yhdysvaltain vihollismaassa.

- Tällaisten lausuntojen antajia huolettaa käyntimme Syyriassa. Mutta me emme siitä välitä. Välitämme kansastamme ja perustuslaistamme ja voimme löytää ystäviä muualtakin, hän jyrisi.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme