Mainos
Mainos

Irakin parlamentti etsii ratkaisua hallituskiistaan

Kyseessä on vasta parlamentin toinen istunto joulukuun vaalien jälkeen. Hallitusta ei ole erimielisyyksien takia saatu vieläkään muodostettua.

Irakin parlamentti kokoontuu tänään toista kertaa sen jälkeen, kun se valittiin joulukuun vaaleissa. Parlamentti etsii ratkaisua hallitusta koskeviin erimielisyyksiin.

Neljä kuukautta vaalien jälkeen parlamentin eri ryhmät eivät ole päässeet sopuun siitä, kenelle pääministerin salkku ja joukko muita ministerisalkkuja kuuluvat.

Keskeisimmän kysymyksen ratkaisu näyttää edelleen olevan kaukana nykyisen väliaikaisen pääministerin Ibrahim Jaafarin ilmoitettua eilen, ettei hän aio luopua ehdokkuudestaan uuden hallituksen pääministeriksi.

Irakin kurdi- ja sunnijohtajat ovat vastustaneet tiukasti Jaafarin ehdokkuutta. He ovat korostaneet, että Jaafari ei ole onnistunut rauhoittamaan Irakin eri väestöryhmien välistä väkivaltaa, joka roihahti liekkeihin shiiapyhätön pommituksista helmikuussa.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme