Mainos
Mainos

Irakin parlamentti kiistelee puhemiehestä

Irakin väliaikaisen parlamentin puhemiehen valinta on yltynyt kiivaaksi kiistelyksi.

Väistyvä pääministeri Ijad Allawi marssi ulos parlamentista sen jälkeen kun keskustelu oli yltynyt vihaiseksi, ja virkaatekevä puhemies hääti toimittajat paikalta julistaen istunnon salaiseksi.

Parlamenttiryhmät eivät päässeet päivän mittaan sopuun varsinaisen puhemiehen valinnasta, vaikka itse parlamentti-istunnon alkua lykättiin useita kertoja neuvottelujen jatkamiseksi. Shiiaedustajan mukaan neuvotteluissa päädyttiin umpikujaan, koska väliaikainen presidentti Ghazi al-Jawar ei suostunut ottamaan vastaan tehtävää.

Irakin väliaikaisen hallinnon järjestäminen on pitkittynyt muutenkin, sillä hallituksen kokoonpanosta ei ole päästy yksimielisyyteen tammikuun lopussa pidettyjen parlamenttivaalien jälkeen. Parlamenttikin kokoontuu nyt vasta toista kertaa sitten vaalien.

Parlamentin kokouspaikka on Bagdadin tiukasti valvotulla vihreällä vyöhykkeellä, jonka suuntaan tehtiin kranaatti-isku tiistaina. Mahdollisista uhreista ei ollut heti tietoa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme