Mainos
Mainos

Irakin perustuslakiluonnos valmis

Shiiat ja kurdit tekivät lakiluonnokseen muutoksia vielä viime hetkillä, mutta Saddam Husseinin kaudella Irakia hallinneet sunnit eivät silti hyväksyneet luonnosta. Sunnien mukaan laki tekisi Irakista liittovaltion, jossa maan öljytulot menisivät shiioille ja kurdeille.

Irakin presidentti Jalal Talabani on ilmoittanut, että maan uusi perustuslakiluonnos on valmis alistettavaksi kansanäänestykseen lokakuussa.

Perustuslakiluonnos luettiin päivällä Irakin parlamentissa viikkoja kestäneiden neuvottelujen jälkeen, mutta Irakin sunnivähemmistön edustajat eivät ole edelleenkään hyväksyneet luonnosta.

- Perustuslakiluonnos on valmis ja se esitellään viisaudestaan tunnetulle Irakin kansalle, joka antaa tuomionsa 15. lokakuuta, Talabani sanoi toimittajille.

Shiiat ja kurdit tekivät lakiluonnokseen muutoksia vielä viime hetkillä, mutta Saddam Husseinin kaudella Irakia hallinneet sunnit eivät silti hyväksyneet luonnosta.

Perustuslain valmistelukomiteaan kuulunut sunnien edustaja Hussein al-Falluji kertoi uutistoimisto Reutersille, että sunnit vastustavat luonnosta edelleen ja kampanjoivat sen puolesta, että se hylättäisiin kansanäänestyksessä.

- Emme hyväksy tätä perustuslakia. Meidän vastustuksemme on pysynyt ennallaan alusta asti. Jos tuloksia ei peukaloida, kansa vielä hylkää tämän amerikkalaisen perustuslain, al-Falluji sanoi.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme