Mainos
Mainos

Irakin shiiajohtaja kehottaa muslimeja yhdistymään

Ranskalainen muslimijärjestö on päättänyt viedä profeetta Muhammedista pilakuvia julkaisseen ranskalaislehden oikeuteen.

Irakin radikaali shiiajohtaja Moqtada al-Sadr kehottaa muslimeja yhdistymään. Sadr viittasi eilen uutistoimisto Reutersin haastattelussa profeetta Mohammedin kuvien julkaisemiseen ja sanoi, että kyseessä on länsimaiden kampanja islamia vastaan.

Tuhannet muslimit ovat osoittaneet mieltään kuvien julkaisemista vastaan Lähi-idässä ja Aasiassa, ja mielenosoituksissa on saanut surmansa ainakin 11 ihmistä. Iranissa poliisi joutui eilen eristämään Tanskan suurlähetystön estääkseen protestoijien pääsyn rakennukseen.

Ranskassa pilakuvat viedään oikeuteen

Ranskalainen muslimijärjestö on päättänyt viedä profeetta Muhammedista pilakuvia julkaisseen ranskalaislehden oikeuteen.

Ranskan islaminuskoisten neuvosto kertoo päättäneensä yksimielisesti, että viikkolehti Charlie Hebdo saa vastata kuvien julkaisemisesta oikeudessa.

Oikeustoimet on määrä aloittaa ensi viikolla.

Ranskan presidentti Jacques Chirac on tuominnut "avoimet provokaatiot", jotka voivat kuohuttaa tunteita.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme