Mainos
Mainos

Irakin shiialiittouman puolue valmis nimeämään pääministerin

Shiialiittouman ensisijainen ehdokas on väliaikainen pääministeri Ibrahim Jaafari, mutta kurdien ja sunnien vastustuksen vuoksi liittouma joutunee muuttamaan ehdokastaan.

Irakin hallitsevaan shiialiittoumaan kuuluva puolue sanoo olevansa valmis esittämään vaihtoehtoista pääministeriehdokasta, jotta maahan saataisiin vihdoin muodostettua hallitus.

Väliaikainen pääministeri Ibrahim Jaafari on ollut shiialiittouman ehdokas myös uuden hallituksen johtoon. Kurdit ja sunnit vastustavat kuitenkin valintaa, ja shiialiittouman odotetaankin joutuvan muuttamaan ehdokastaan.

Liittoumaan kuuluvan Fadhila-puolueen edustajan mukaan kuka tahansa liittouman sisältä voi esittää omaa ehdokastaan, jos kerran Jaafaria ei voida valita.

Shiialiittoumassa on pelätty, että Jaafarin ehdokkuudesta luopuminen hajottaa koko liittouman juuri kun maahan tarvittaisiin yhtenäistä johtoa taltuttamaan väkivaltaisuuksia. Irakiin ei edelleenkään ole saatu muodostettua hallitusta neljä kuukautta vaalien jälkeen.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme