Mainos
Mainos

Irakin sunnit saattavat kääntyä perustuslain taakse

Irakin sunnit saattavat sittenkin antaa tukensa maan perustuslaille, mikäli lakiluonnokseen saadaan joitakin muutoksia.

Irakin sunnit saattavat sittenkin kääntyä tukemaan maan perustuslakia. Suurimpiin sunnipuolueisiin kuuluvan Irakin islamilaisen puolueen tiedottaja Tareq al-Hashemi sanoi tänään tiedotustilaisuudessa, että puolue saattaa tukea perustuslaista laadittua luonnosta, mutta aikoo silti yhä vaatia siihen muutoksia.

- Emme ole allekirjoittaneet perustuslakia ja kansanäänestykseen on vielä aikaa. Saatamme vastata myönteisesti perustuslakiin, mikäli kiistakysymykset ratkaistaan, al-Hashemi muotoili.

Irakin islamilaista puoluetta pidetään maltillisena ryhmittymänä, joka vastustaa väkivaltaisuuksia. Sunnien hengelliset johtajat eivät kuitenkaan hyväksy perustuslakia, vaan ovat kehottaneet sunneja äänestämään sitä vastaan.

Irakin poliittiset ryhmät luovuttivat sunnuntaina lakiluonnoksen parlamentille viikkoja kestäneen väännön jälkeen ilman sunnien tukea.

YK:n pääsihteeri Kofi Annan ilmaisi tänään tyytyväisyytensä perustuslakiluonnoksen syntymiseen. Hänen mukaansa perustuslaki on irakilaisten oma prosessi, jota he ovat myös itse johtaneet, ja jota tulisi viedä eteenpäin avoimuuden ja kansallisen sovittelun hengessä.

(MTV3-STT-AFP-Reuters-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme