Mainos
Mainos

Irakin vaaleissa yli 7 600 ehdokasta

Irakin parlamenttivaaleihin ehdolla on lopullisen ehdokaslistan mukaan 7 655 henkilöä. Vaalilait kieltävtä hajotettua Baath-puoluetta asettamasta ehdokkaita.

Irakin keskusvaalilautakunta on hyväksynyt torstaisten parlamenttivaalien lopullisen ehdokaslistan. Ehdokkaita on yhteensä 7 655.

Vaalilait kieltävät hajotettua baath-puoluetta asettamasta ehdokkaita, joten luettelosta poistettiin joitakin nimiä.

Vaaleja seuraa yli 120 000 tarkkailijaa, joista 800 on ulkomaalaisia.

Irakin rajavartioston päällikkö kenraaliluutnantti Ahmed al-Khafaji on kiistänyt poliisin antaman tiedon, jonka mukaan kymmeniätuhansia tyhjiä äänestyslippuja olisi takavarikoitu Iranin rajalla.

- Otin yhteyttä kaikkiin rajanylityspaikkoihin eikä tuollaista ollut tapahtunut, sanoi Yhdysvaltain kouluttamien rajavartioiden päällikkö. Hän muistutti, että rajat on suljettu vaalien vuoksi.

Poliisin mukaan Iranista oli tullut kuorma-auto, jossa oli ollut äänestyslippuja. Toinen turvallisuusvirkailija vahvisti tiedon ja kertoi, että kolmea muuta kuorma-autoa epäillään samanlaisesta kuormasta.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme