Mainos
Mainos

Irakin väkivaltaisuudet lisääntyneet

Irakin väkivaltaisuuksissa kuoli maaliskuussa yli 2000 ihmistä, joista suurin osa oli siviilejä. Helmikuussa aloitettu laaja turvallisuusoperaatio ei ole hillinnyt maan levottomuuksia.

Ainakin 2078 ihmistä on saanut surmansa Irakissa viime kuussa, kertovat maan viranomaiset. Lisäystä helmikuun uhrilukuun oli 15 prosenttia.

Valtaosa Irakin väkivaltaisuuksista kuolleista on siviilejä. Kun viime kuussa Irakissa sai päivittäin surmansa keskimäärin 67 ihmistä, heistä 60 oli siviilejä. Lisäystä helmikuusta oli lähes 200 henkeä. Lisäksi 2719 siviiliä haavoittui.

Maaliskuun uhriluku on synkkää luettavaa Yhdysvalloille. Irakilaiset ja amerikkalaiset joukot aloittivat helmikuun puolivälissä laajan turvallisuusoperaation Bagdadissa. Siitä huolimatta shiiojen ja sunnien väliset väkivaltaisuudet näyttävät vain kiihtyneen.

Yhdysvaltain joukkojen miestappiot nousivat maaliskuussa 85 henkeen. Kaikkiaan amerikkalaisia on Irakissa sodan aikana kuollut 3244.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme