Mainos
Mainos

Irakin varapresidentti vaati Jaafaria väistymään

Irakin varapresidentin lisäksi myös pääministeri Ibrahim Jaafarin oma shiialiittouma on kehottanut Jaafaria jättämään tehtävänsä. Jaafari torjuu erovaatimukset.

Irakin varapresidentti Abel Abdel Mahdi vaatii pääministeri Ibrahim Jaafaria väistymään syrjään. Myös Jaafarin omassa shiialiittoumassa esiintyy vastustusta häntä kohtaan, Mahdi totesi yleisradioyhtiö BBC:n haastattelussa.

Shiiat, sunnit ja kurdit eivät edelleenkään ole päässeet sopuun hallituksesta noin neljä kuukautta vaalien jälkeen. Niin vastustajat kuin jotkut liittolaisetkin ovat vaatineet Jaafaria väistymään umpikujan murtamiseksi.

Shiialiittouma nimesi helmikuussa Jaafarin myös uuden hallituksen pääministeriehdokkaaksi. Varapresidentti Abel Abdel Mahdi jäi tuolloin vain yhden äänen päähän Jaafarista.

Jaafari torjuu edelleen erovaatimukset. Hän sanoi Guardian-lehdelle, että hänet on valittu pääministeriehdokkaaksi demokraattisesti ja hän aikoo pitää tästä ehdokkuudesta kiinni.

Yhdysvaltain ja Britannian ulkoministerit kävivät viikonloppuna Bagdadissa kiirehtimässä hallituksen muodostamista.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme