Mainos
Mainos

Irakin YK-lähettiläs: Isisiä vastaan ei ole vielä isketty

Irakin YK-lähettiläs kiistää väitteet, joiden mukaan äärijärjestö Isisin kohteita olisi pommitettu Irakissa.

YK-lähettiläs Ali al-Hakimin mukaan toistaiseksi mitään iskuja ei ole tehty. Yhdysvallat kiisti jo aikaisemmin väitteet iskuista.  

Irakin kurdilähteet kertoivat aikaisemmin, että Yhdysvallat olisi pommittanut ilmasta kahta Isisin kohdetta Pohjois-Irakissa lähellä Irakin kurdialueita. Isis on käynyt alueella taisteluita, ja kymmenet tuhannet ihmiset ovat joutuneet pakenemaan.  

Sanomalehti New York Times kertoi illalla, että Yhdysvaltain presidentti Barack Obama harkitsee ilmaiskuja Irakiin auttaakseen Isis-järjestöä paenneita kurdeja. Lisäksi Yhdysvallat harkitsee toimittavansa ilmateitse avustuspaketteja saarroksissa oleville.  

Tuhansia kurdeja pakeni vuorille sen jälkeen, kun ääri-islamistinen Isis valtasi kurdien Sinjarin kaupungin. He ovat olleet saarrossa jo useamman päivän ilman ruokaa ja vettä.   

YK:n turvallisuusneuvosto piti tilanteen vuoksi hätäkokouksen ja pyysi kansainvälistä yhteisöä apuun Irakin ihmisten ja hallituksen tueksi. YK myös tuomitsi Isisin hyökkäykset Irakissa.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme