Mainos
Mainos

Irakissa aloitettiin rahanvaihto-operaatio

Irakin pankit ovat aloittaneet operaation, jonka tarkoituksena on vaihtaa syrjäytetyn presidentti Saddam Husseinin kuvalla varustetut setelit uusiin. Vaihtoon on varattu aikaa kolme kuukautta. Saddamin korvaa mm. muinaisbabylonialainen hallitsija Hammurabi.

Irakin johtaja Saddam Hussein

Irakin pankit ova aloittaneet rahanvaihto-operaation, jossa syrjäytetyn presidentin Saddam Husseinin kuvalla varustetut setelit vaihdetaan uusiin. Vaihtoon on varattu aikaa kolme kuukautta. Saddamin korvaa muinaisbabylonilainen hallitsija Hammurabi ja 900-luvulla elänyt astronomi ja matemaatikko.

Irak joutui painattamaan setelit kotimaassa sen jälkeen kun Persianlahden sotaa vuonna 1991 seuranneet talouspakotteet supistivat talousyhteyksiä ulkomaille. Nyt koko maan setelikanta vaihtuu samanlaiseksi, sillä maan pohjoisosassa on näihin asti käytetty ns. Sveitsin dinaareja - ennen vuotta 1991 Britanniassa Irakin lukuun painettuja seteleitä. Uudet setelitkin on painettu Britanniassa.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme