Mainos
Mainos

Irakissa jälleen verinen päivä

Kaksi shiiajohtajaa Ali al-Sistanin avustajaa on surmattu Irakissa. Aseistautuneet miehet hyökkäsivät myös bagdadilaiseen hotelliin ja ottivat yhden panttivangin.

Kaksi Irakin shiiojen hengellisen johtajan Ali al-Sistanin avustajaa on ammuttu Irakissa. Sistanin edustajan mukaan uskonoppinut Mahmoud al-Madaen surmattiin eilen Salman Pakissa, Bagdadin eteläpuolella sijaitsevassa kaupungissa. Myös hänen poikansa ja neljä henkivartijaa ammuttiin. Madaen oli saanut useita uhkauksia, ja hänet oli yritetty surmata aikaisemmin.

Toinen Sistanin avustaja löydettiin kuolleena Najafista.

Sistani ei ole ehdolla tammikuun lopun parlamenttivaaleissa. Hän kuitenkin tukee Yhdistyneen Irakin liittoa, johon kuuluvista poliittisista ja uskonnollisista puolueista osa kannattaa islamilaisen valtion luomista.

Levottomuudet jatkuivat myös Bagdadissa. Aseistautuneet miehet hyökkäsivät tänään bagdadilaiseen hotelliin, sieppasivat siellä asuvan turkkilaisen ja surmasivat kuusi irakilaista, kertoivat silminnäkijät.

(MTV3-Reuters-AFP-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme