Mainos
Mainos

Irakissa useita pommi-iskuja

Parlamenttivaalipäivää Irakissa ovat varjostaneet useat itsemurhaiskut.

Pommin tuhoja Bagdadissa (arkistokuva)

Irakissa on tehty lukuisia iskuja parlamenttivaalipäivän aikana. Ainakin 25 ihmistä on kuollut 10:ssä itsemurhaiskussa ja yhteenotoissa. Bagdadissa aamun tuhoisimmassa iskussa ainakin kuusi äänestäjää on kuollut ja useita haavoittunut. Lisäksi iskuja on tehty ainakin Mosulissa ja Baqubassa. Iskuissa on kuollut yhteensä lähes parikymmentä ihmistä.

Vaaliviranomaisten mukaan vaalihuoneistoja ei saatu lainkaan avattua Latifijahin, Mahmudijahin ja Jusufijahin kaupungeissa Bagdadin eteläpuolella.

Irakissa vuosikymmeniin ensimmäisten demokraattisten vaalien äänestys alkoi Suomen aikaa aamukuudelta ja päättyi kello 16. Irakilaiset valitsevat väliaikaisen parlamentin eli kansalliskokouksen sekä jäsenet liki pariinkymmeneen alueparlamenttiin.

Viranomaisten mukaan vilkkaimmin äänestämässä ovat käyneet shiamuslimit ja kurdit, kun taas sunnialueilla äänestäjät ovat monin paikoin jääneet kotiin. Irakin väliaikaishallituksen presidentti Ghazi al-Jawar ja pääministeri Ijad Allawi äänestivät aamulla Bagdadissa ensimmäisten joukossa. Varsinkin Jawarin äänestämistä pidetään merkittävänä, koska hän kuuluu sunnivähemmistöön.

(MTV3-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme