Mainos
Mainos

Irakissa verisiä hyökkäyksiä poliiseja vastaan

Irakissa on surmattu yhteensä 11 poliisia kahdessa eri hyökkäyksessä. Toinen hyökkäyksistä sattui Bagdadin eteläpuolella Hillassa, toinen Kirkukin kaupungissa.

Irakissa on surmattu 11 poliisia ja poliisiharjoittelijaa kahdessa erillisessä hyökkäyksessä. Yhdeksän miestä sai surmansa Bagdadin eteläpuolella Hillassa, kun ohiajavasta henkilöautosta avattiin tuli kohti poliiseja työpaikalleen kuljettanutta pikkubussia. Kaksi haavoittui.

Kaksi irakilaispoliisia kuoli ja kaksi muuta haavoittui samoihin aikoihin pohjoisessa Kirkukin kaupungissa, kun ohiajaneesta autosta tulitettiin poliisiryhmää. Poliisit olivat vartioimassa tarkastuspistettä kaupungin keskustassa.

- Hyökkäys tapahtui, kun neljä miestä valkoisessa autossa ajoi tarkastuspisteen ohi ja avasi tulen, kertoi eversti Muness Ishak uutistoimisto AFP:lle.

Poliisi etsii hyökkäyksen tekijöitä. Irakin poliisikuntaa vastaan on kirjattu viime aikoina kasvava määrä hyökkäyksiä. Poliisit ovat hyökkääjille helpompi kohde kuin järeämmin varustetut ulkomaalaiset sotilaat.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme