Mainos
Mainos

Iran aloittaa sotaharjoitukset

Iran aloittaa sotaharjoitukset Afganistanin rajalla viikon sisällä. Harjoituksiin osallistuu 270 000 sotilasta.

Iranin ja Afganistania hallitsevan Taleban-liikkeen välit kiristyivät Talebanin taistelijoiden surmattua iranilaisia diplomaatteja elokuussa. Iran on siirtänyt rajalle 200 000 sotilasta sekä panssarivaunuja, tykistöä ja muuta kalustoa. Rajan tuntumassa on myös 70 000 vallankumouskaartin sotilasta, jotka pitivät sotaharjoituksen jo aiemmin tässä kuussa. Puolustusministeri Ali Shamkhanin mukaan Iran on järjestänyt vuosittain sotaharjoitukset samoihin aikoihin neljä viime vuoden aikana. Tänä vuonna harjoitukset siirrettiin Afganistanin rajalle turvallisuusnäkökohtien vuoksi, Shamkhani sanoo.

Puolustusministerin mukaan Iranin tämän hetken huolenaiheena on Afganistanissa meneillään oleva "kansanmurha". Tulevaisuuden huolena on huumeiden tuotanto ja jakelu Afganistanissa, ja tämä on koko kansainvälisen yhteisön huolenaihe, toteaa Shamkhani.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme