Mainos
Mainos

Iran aloitti sotaharjoituksen Persianlahdella

Iran aloitti tänään laajamittaisen sotaharjoituksen Persianlahdella. Nelipäiväiseen suurharjoitukseen osallistuu yli 200 000 iranilaissotilasta.

Iranin hengellinen johtaja ajatollah Ali Khamenei saapui eteläiranilaiseen Bandar Abbasin satamakaupunkiin seuraamaan harjoituksia, jotka pidetään Persianlahden Iranille kuuluvassa osassa aina Hormuzin salmelle asti. Harjoituksissa, joiden koodinimenä on Tie Jerusalemiin, kokeillaan erityisesti Iranin ohjusiskukykyä.
-Israelin jälkeen Iranilla on (alueen) tehokkaimmat ohjukset. Esittelemme tätä valmiutta harjoitusten aikana, sanoi Iranin vallankumouskaartin varakomentaja Rahim Safavi.

Safavi sanoi Iranin uutistoimiston Irnan mukaan, että harjoituksiin osallistuvat joukot ovat valmiit ottamaan valvontaansa koko Hormuzin salmen alueen, jos Iranin asevoimien komentajana toimiva Khamenei antaa siihen luvan. Hän painotti kuitenkin, että harjoitus on osa vallankumouskaartilaisten normaalia koulutusta ja että alueen maille oli etukäteen kerrottu harjoitusten puolustuksellisesta luonteesta.
(STT-AFP-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme