Mainos
Mainos

Iran antaa 50 miljoonaa dollaria Hamasille

Iranin ulkoministeri kehotti myös muita maita avustamaan palestiinalaishallintoa.

Iran avustaa Hamasin johtamaa palestiinalaishallitusta 50 miljoonalla dollarilla, ilmoitti Iranin ulkoministeri Manouchehr Mottaki. Iranin raha-avun on määrä täyttää se aukko, joka on syntynyt Yhdysvaltain ja EU:n lopetettua palestiinalaishallinnon tukemisen.

Iranin ulkoministeri kehotti myös muita maita avustamaan palestiinalaishallintoa. Mottaki puhui Teheranissa konferenssissa, jonka tarkoituksena oli hankkia tukea palestiinalaisille.

Yhdysvallat ja EU lopettivat Hamasin johtaman hallinnon tukemisen, koska Hamas ei ole tunnustanut Israelia eikä sitoutunut luopumaan väkivallasta.

Palestiinalaisten pääministeri Ismail Hania vahvisti tänään, ettei hänen hallituksensa aio tunnustaa Israelia huolimatta hallitukseen kohdistuvasta diplomaattisesta ja taloudellisesta painostuksesta. Hania puhui Gazassa, missä hän keskusteli myös muiden palestiinalaisryhmittymien kanssa. Presidentti Mahmud Abbasin johtama Fatah-liike ei kuitenkaan osallistunut kokoukseen.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme