Mainos
Mainos

Iran avaa ydinlaitokset turisteille

Tarkoituksena on vakuuttaa kaikki siitä, että Iranin ydinohjelma on vain rauhanomaisiin tarkoituksiin.

Iranissa vierailevat turistit voivat jatkossa saada mielenkiintoisen lisän matkaohjelmaansa - vierailun kansainvälisen huomion keskipisteessä olevissa iranilaisissa ydinlaitoksissa.

Maan virallinen uutistoimisto Irna kertoo, että presidentti Mahmud Ahmadinejad on antanut ulkomaisille matkailijoille luvan vierailla ydinlaitoksissa. Tarkoituksena on vakuuttaa kaikki siitä, että Iranin ydinohjelma on vain rauhanomaisiin tarkoituksiin.

Asiasta kertoi turismista ja kulttuuriperinnöstä vastaavan järjestön johtaja Rahim Mashaii. Hän ei kuitenkaan tarkentanut, milloin vierailujen on tarkoitus alkaa ja minkätyyppisiä niistä on tulossa.

Mahdollisia vierailukohteita voisivat olla Isfahanin uraaninkäsittelylaitos, Natanzin uraanirikastamo ja Bushehriin rakenteilla oleva ydinvoimala. Tähän mennessä vain Kansainvälisen atomienergiajärjestön edustajat ja toimittajat päässeet laitoksiin.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme