Mainos
Mainos

Iran esti tarkastajilta pääsyn uraaninrikastamislaitokselle

Kansainvälisen atomienergiajärjestön mukaan Iran oli luvannut, että rakenteilla olevassa laitoksessa voitaisiin tehdä tarkastuksia useasti.

Iran on diplomaattilähteiden mukaan estänyt YK:n tarkastajia vierailemasta maanalaisessa bunkkerissa, jonne se on rakentamassa laitosta uraanin rikastamista varten.

Kansainvälisen atomienergiajärjestön IAEA:n mukaan Iran oli luvannut, että alueella voitaisiin tehdä usein tarkastuksia.

Iranin presidentti Mahmud Ahmadinejad aikoo osallistua tällä viikolla pidettävään YK:n turvallisuusneuvoston kokoukseen, jossa on tarkoitus päättää maahan kohdistettavista sanktioista.

Etelä-Afrikka on yrittänyt muuttaa pakotteita koskevaa päätöslauselmaehdotusta vielä ennen äänestystä. Se ehdottaa 90 päivän taukoa, jonka aikana sekä Iranin ydinohjelma että Iranin-vastaiset pakotteet olisivat jäissä.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme