Mainos
Mainos

Iran halukas neuvottelemaan rikastuksesta Venäjällä

Iran on Venäjän mukaan valmis "yksilöityyn" keskusteluun Venäjän uraanin rikastamista koskevasta esityksestä.

Venäjä on ehdottanut, että maat rikastaisivat uraania yhdessä Venäjän alueella, jotta Iranin ydinohjelmaa koskevat epäilykset hälvenisivät.

- Heidän mielestään ehdotuksemme oli hyvin mielenkiintoinen ja he ovat valmiita siirtymään yksityiskohtaiseen tarkasteluun, sanoi Venäjän ydinenergiasektoria johtava Sergei Kirijenko.

Kirijenkon mukaan "iranilaisosapuolien", joita hän ei nimennyt tarkemmin, on määrä saapua lähipäivinä Venäjälle keskustelemaan asiasta.

Iran siirtää varoja turvaan

Iran kertoi perjantaina aloittaneensa ulkomaisten varojensa siirron tarkemmin määrittelemättömään paikkaan. Tarkoituksena on saada varat turvaan mahdolliselta jäädytykseltä, jos YK:n turvallisuusneuvosto päättää asettaa maalle pakotteita ydinkiistan takia.

Iranilla on kokemusta varojen jäädyttämisestä, sillä maan Yhdysvalloissa sijaitsevat varat jäädytettiin heti vuoden 1979 islamilaisen vallankumouksen jälkeen.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme