Mainos
Mainos

Iran ja Egypti liittyvät Syyria-neuvotteluihin

Iranin ulkoministeri osallistuu Wienissä ylihuomenna pidettäviin neuvotteluihin Syyrian tilanteesta, kertoo uutistoimisto Isna. Myös Egyptin ulkoministeri ilmoittaa osallistuvansa kokoukseen.

Venäläistietojen mukaan Yhdysvaltain, Venäjän, Saudi-Arabian ja Turkin on määrä aloittaa neuvottelut Wienissä jo huomenna.  
Iran on tukenut Syyrian sisällissodassa presidentti Bashar al-Assadin hallintoa. Syyriassa uskotaan olevan merkittävä määrä iranilaisia joukkoja.  

Syyrian oppositio suhtautuu Iranin osallistumiseen epäluuloisesti. Syyrian kansallinen koalitio -ryhmän edustaja katsoo, että neuvottelut mutkistuvat entisestään, koska Iran ajaa vain al-Assadin asiaa. Toisena ratkaisun esteenä hän pitää Venäjää, joka on myös tukenut al-Assadia. 

Venäjä on halunnut laajentaa Syyria-neuvotteluja. Wieniin on kutsuttu ylihuomiseksi myös mm. EU:n, Ranskan ja Irakin edustajat.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme