Mainos
Mainos

Iran ja EU edistyivät ydinneuvotteluissaan

Javier Solana ja Iranin pääneuvottelija Ali Larijani ovat sopineet uudesta tapaamisesta ensi viikoksi.

EU ja Iran ovat edistyneet neuvotteluissaan ydinkiistasta. Unionin ulkopoliittinen edustaja Javier Solana ja Iranin pääneuvottelija Ali Larijani ovat päättäneet keskustelunsa Wienissä ja sopineet uudesta tapaamisesta ensi viikoksi. Molemmat kuvasivat neuvotteluja rakentaviksi.

- Olemme selvittäneet joitain väärinymmärryksiä, joita välillämme oli aiemmin, Solana kertoi.

Iranin ulkoministeriön edustaja sanoi aiemmin Teheranissa, että Iran on valmis kuulemaan EU:n näkemyksiä ydinohjelmastaan. Uraanin rikastamisen lopettaminen ei hänen mukaansa kuitenkaan tule kyseeseen.

-Kysymys keskeyttämisestä on menneisyyden asia. Menneisyyteen ei voi palata. Me haluamme neuvotteluja ilman ennakkoehtoja, Hamid Reza Asefi sanoi.

YK:n turvallisuusneuvoston Iranille asettama määräaika lopettaa uraanin rikastaminen kului umpeen elokuun lopussa. Yhdysvallat vaatii, että neuvosto aloittaa toimet pakotteiden määräämiseksi Irania vastaan jo tulevalla viikolla.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme