Mainos
Mainos

Iran ja Saudi-Arabia yhdessä "vihamielisiä salaliittoja" vastaan

Iranin presidentti ja saudikuningas ovat sopineet, että Iran ja Saudi-Arabia taistelevat vastaisuudessa "vihamielisiä salaliittoja" vastaan, jotka pyrkivät jakaamaan islamilaisen maailman.

Iranin ja Saudi-Arabian johtajat ovat sopineet taistelevansa sunni- ja shiiamuslimien lisääntyviä erimielisyyksiä vastaan. Alueellisten suurvaltojen johtajat varoittavat, että kiista on suurin aluetta uhkaava vaara.

Iranin presidentti Mahmud Ahmadinejad sanoo, että hän ja saudikuningas Abdullah sopivat tapaamisessaan eilen, että maat tekevät yhdessä työtä "vihamielisiä salaliittoja" vastaan, jotka pyrkivät jakamaan islamilaisen maailman.

Iran on shiiamuslimien ja Saudi-Arabia sunnien asuttama. Irakin shiiojen ja sunnien välisten väkivaltaisuuksien pelätään laajenevan lähialueille.

Iranin vaikutusvallan kasvu Irakissa ja syytökset Iranin tuesta naapurimaan shiioille ovat hiertäneet Saudi-Arabian ja Irakin välejä.

(MTV3-STT–AFP–Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme