Mainos
Mainos

Iran ja USA neuvottelevat Irakista

Kuun lopussa käytävissä neuvotteluissa keskitytään yksinomaan Irakin tilanteeseen. Neuvotteluihin osallistuvat myös irakilaiset viranomaiset.

Iranin ja Yhdysvaltain suurlähettiläät aikovat keskustella Irakin rauhoittamisesta 28. toukokuuta Bagdadissa. Tapaaminen järjestetään Irakin hallituksen pyynnöstä, kertoo Iranin ulkoministeri Manouchehr Mottaki.

- Neuvottelut rajoittuvat Irakiin, ja niitä käydään yhdessä irakilaisten viranomaisten kanssa. Aiheena ei ole mitään muuta kuin Irak, Mottaki korosti vierailullaan Pakistanissa.

Yhdysvaltain Bagdadin-suurlähettiläs Ryan Crocker kertoi, ettei hän odota kokoukselta merkittäviä tuloksia. Hänen mukaansa Iranin olisi pidettävä kiinni lupauksistaan ja lopetettava shiiakapinallisten tukeminen.

Iran puolestaan kiistää epäilyt taistelijoiden aseistamisesta ja syyttää Yhdysvaltoja shiia- ja sunnimuslimien välien kiristämisestä. Mottakin mielestä Irakin sekasorto osoittaa, että Yhdysvaltain strategia on epäonnistunut.

(MTV3-Reuters-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme