Mainos
Mainos

Iran jatkoi uhitteluaan juutalaisista ja talouspakotteista

Iran suunnittelee järjestävänsä oman konferenssin, jossa keskustellaan juutalaisten joukkotuhosta. Asiasta kertoi maan ulkoministeriön edustaja Hamid Reza Asefi.

- Iranin ulkoministeriö on päättänyt järjestää konferenssin, jossa juutalaisten joukkotuhon laajuudesta ja seurauksista keskustellaan tieteellisin keinoin, Asefi sanoi tiedotustilaisuudessa. Hän ei tarkentanut, missä konferenssi pidettäisiin.

Iranin presidentti Mahmud Ahmadinejad aiheutti kansainvälisen vastalausemyrskyn viime kuussa, kun hän sanoi, että kuuden miljoonan juutalaisen tappaminen natsien ja heidän liittolaistensa toimesta vuosina 1933-1945 on myytti.

- Tämä on kummallinen maailma. Mistä tahansa muusta on mahdollista puhua, mutta ei juutalaisten joukkotuhosta, Asefi aprikoi.

Iran varoitti sunnuntaina myös, että maata vastaan mahdollisesti nostettavat talouspakotteet sen harjoittaman ydintutkimuspolitiikan vuoksi tulevat kääntymään länsimaita vastaan.

- Kaikki mahdolliset pakotteet Irania vastaan voivat mahdollisesti, häiritsemällä Iranin poliittista ja taloudellista tilannetta, nostaa öljyn hinnan sellaiselle tasolle, etteivät länsimaat osaa sitä odottaa, sanoi Iranin talousministeri Davoud Danesh-Jafari maan radiossa.

Iran on maailman neljänneksi suurin raakaöljyn tuottaja.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme