Mainos
Mainos

Iran käännytti Greenpeace-laivan pois vesiltään

Ympäristöjärjestö Greenpeace aikoi järjestää iranilaisessa satamassa lehdistötilaisuuden, jossa se esittelisi muita energiantuotantomahdollisuuksia ydinvoiman asemasta.

Iran on kieltänyt ympäristöjärjestö Greenpeacen laivaa saapumasta maan aluevesille. Greenpeace vastustaa Bushehriin rakennettavaa ydinvoimalaa, ja Iran oli jo aikaisemmin antanut Rainbow Warrior -alukselle luvan käydä satamassa.

Greenpeace aikoi järjestää Bushehrin satamassa lehdistötilaisuuden, jossa se esittelisi muita energiantuotantomahdollisuuksia. Järjestön edustajien mukaan käsky kääntyä takaisin annettiin viime hetkellä, kun alus oli jo saapumassa Iranin aluevesille.

- Olemme pettyneitä, ettemme saaneet tulla henkilökohtaisesti esittämään kantaamme iranilaisille, järjestön lausunnossa todettiin. - On sääli, että samaan aikaan, kun Persianlahdella on käynnissä suuria laivasto-operaatiota, rauhanalukselle ei näytä riittävän tilaa.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme