Mainos
Mainos

Iran: Kiinniotetut amerikkalaissotilaat ovat kunnossa

Iranin vallankumouskaarti kertoo uutistoimisto Reutersin mukaan, että Iranin kiinni ottamat Yhdysvaltain sotilaat ovat kunnossa ja turvassa.

Iran on ottanut kiinni kaksi Yhdysvaltain laivaston partioalusta ja niiden miehistöt Persianlahdella. Uutiskanava CNN:n haastattelema lähde Yhdysvaltain asevoimista arvioi, ettei Iran vaikuta toimineen tapauksessa vihamielisesti.

Alukset olivat ilmeisesti kulkeutuneet Iranin aluevesille. Niissä oli tiettävästi yhteensä kymmenen merivoimien sotilasta.

Yhdysvaltalainen viranomaislähde kertoo, että ulkoministeri John Kerry on ollut yhteydessä iranilaiseen kollegaansa asiasta. Lähteen mukaan Iran on vakuuttanut, että sotilaat pääsevät pian jatkamaan matkaansa.

Amerikkalaisalukset olivat lähellä Iranille kuuluvaa Farsin saarta, kun yhteys niihin katkesi. Joidenkin tietojen mukaan toiseen aluksista tuli tekninen vika, joka johti yhteyksien katkeamiseen ja aluksen harhautumiseen Iranin vesille.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme