Mainos
Mainos

Irakin joukot valmistautuvat kapinallisten vastaiseen hyökkäykseen

Irakin turvallisuusjoukot valmistautuvat vastahyökkäykseen sunnikapinallisia vastaan noin 100 kilometrin päässä pääkaupungista Bagdadista, kertoi armeijan eversti uutistoimisto AFP:lle.  

Nimettömänä pysytelleen everstin mukaan Samarran kaupunkiin on saapunut eilen poliiseja ja sotilaita siellä olleiden joukkojen vahvistukseksi. Joukot odottavat nyt aloituskäskyä, upseeri sanoi.  

Sunnikapinalliset ovat vallanneet viime päivinä laajoja alueita Irakista. Merkittävimmän kapinallisjoukon muodostaa äärilaidan sunneja edustava Isis, joka haluaa perustaa islamilaisen valtion. Kapinallisten joukossa on myös muita sunneja kuten Irakin entisen johtajan Saddam Husseinin kannattajia.  

Irakin sunnit ovat pettyneet maan hallitukseen, jonka katsovat ajavan vain shiiamuslimien asiaa.  

Iranin presidentti Hasan Ruhani lupasi tänään, että Iran on valmis auttamaan Irakin hallitusta, jos se pyytää apua. Toistaiseksi Irak ei ole esittänyt tällaista pyyntöä.  

Ruhanin mukaan Iran on valmis myös miettimään yhteistyötä Yhdysvaltojen kanssa Isis-kapinallisten vastaisessa toiminnassa. Iran on shiiaenemmistöinen maa.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme