Mainos
Mainos

Iran: Muslimimaiden tulisi vastustaa Trumpin Jerusalem-linjausta yhdessä

Iranin presidentti Hassan Rouhani toivoo, että kaikki muslimimaat asettautuisivat Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin Jerusalem-linjausta vastaan.

Noin viikko sitten pitämässään puheessa Trump ilmaisi halunsa siirtää Yhdysvaltain Israelin-suurlähetystö Tel Avivista Jerusalemiin ja tunnusti Jerusalemin aseman Israelin pääkaupunkina.

Jerusalemin asema on sotkenut Israelin ja palestiinalaisten välejä pitkään. Israel valtasi kaupungin itäosan 1960-luvulla ja julisti koko kaupungin pääkaupungikseen. Suuri osa YK:n jäsenmaista ei ole kuitenkaan tunnustanut kaupungin asemaa tai sitä, että se kuuluisi yksinomaan Israelille.

Muslimimaiden johtajien kokouksessa keskiviikkona puhunut Rouhani sanoi, että muslimimaiden tulisi sopia keskinäiset erimielisyytensä keskustelemalla ja asettua Jerusalem-asiassa palestiinalaisten puolelle.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme