Mainos
Mainos

Iran otti haltuunsa kolme Britannian laivaston alusta

Iran on ottanut haltuunsa kolme Britannian laivaston alusta, jotka tunkeutuivat Iranin aluevesille, kertoo Iranin vallankumouskaartin edustaja.

Iran on myös pidättänyt kahdeksan brittiläistä laivaston sotilasta. Aiemmin tänään iranilaisella, arabiankielisellä al-Alam-televisiokanavalla kerrottiin alusten haltuunotosta ja pidätyksistä. Britannian puolueministeriöstä kerrottiin, että tietoja tarkistetaan parhaillaan, eikä yksityiskohtia ole vielä kerrottavissa.

Al-Alam-kanavan mukaan alukset pysäytettiin Persianlahteen laskevalla Shatt al-Arabin vesiväylällä, joka on Iranin ja Irakin rajalla. Britannialla on alueella pieniä laivaston aluksia, jotka avustavat irakilaispoliisien koulutuksessa. Television mukaan pidätetyt sotilaat "ovat tunnustaneet tehneensä virheen". Al-Alamin mukaan aluksista löytyi muun muassa karttoja ja aseita.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme