Mainos
Mainos

Iran säikäytti länsimaat laukaisemalla satelliitin

Iran kertoo laukaisseensa avaruuteen ensimmäisen kokonaan itse rakentamansa satelliitin.Iranin television mukaan Omidin eli Toivoksi nimetyn satelliitin tarkoituksena on kerätä tietoa ja testata toimintoja lennon aikana.

Presidentti Mahmud Ahmadinejad torjuu jyrkästi syytökset siitä, että maan avaruusohjelma sisältäisi aseellisia sovelluksia. Ahmadinejadin mukaan satelliitti vei maailmalle "rauhan ja veljeyden" viestin.

- Meidän käsityksemme teknologiasta on jumalallinen toisin kuin dominoivilla maailmanvalloilla, joilla on saatanalliset käsitykset, hän perusteli.

Satelliitti nosti länsimaat varpailleen

Britannia ja Ranska ilmaisivat välittömästi huolensa tapauksesta. Yhdysvaltain puolustusministeriö arveli, että Iran voisi käyttää teknologiaa pitkänmatkan ballististen ohjusten kehittelyyn.

Länsimaat ovat asettaneet Irania vastaan pakotteita, koska se ei ole luopunut ydinohjelmastaan. Iranin epäillään kehittelevän salassa ydinaseita, mutta Iran itse sanoo ohjelmansa tähtäävän vain energiantuotantoon..

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme