Mainos
Mainos

Iran testasi pitkän matkan ohjustaan

Iranin armeijaan kuuluva vallankumouskaarti on testannut pitkän matkan Shahab-3-ohjustaan, jonka 2 000 kilometrin kantama ulottuisi esimerkiksi Israeliin asti.

Ohjusharjoitus tehtiin vain päivä sen jälkeen, kun Iranin korkeimman uskonnollisen johtajan avustaja uhkasi "sytyttää tuleen" Yhdysvaltojen tukikohdat Persianlahdella ja Israelin, mikäli Iranin ydinlaitoksia vastaan hyökätään.

Yhdysvallat vaati Irania lopettamaan ohjuskokeet sekä ballististen ohjusten kehittämisen, joka Valkoisen talon mukaan rikkoo YK:n päätöslauselmia vastaan.

Yhdysvallat ja Israel eivät ole rajanneet pois mahdollisuutta hyökätä Iraniin sen ydinohjelman pysäyttämiseksi. Iran väittää rikastavansa uraania turvatakseen tulevaisuuden energiansaantinsa, mutta muun muassa Israel arvelee Iranin tavoittelevan ydinasetta.

Shahab-3 -ohjusta ja muita pienempiä ohjuksia testattiin osana laajempia sotaharjoituksia, joiden tarkoituksena on osoittaa Iranin olevan taisteluvalmis.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme