Mainos
Mainos

Iran torjui Ricen vaaliarvostelun

Iranin mukaan maan kansalaiset vastasivat Yhdysvaltojen arvosteluun käymällä ahkerasti vaaliuurnilla.

Iran on kommentoinut Yhdysvaltojen taannoin esittämää maan vaalien arvostelua. Iranin mukaan maan kansalaiset ovat vastanneet arvosteluun käymällä ahkerasti vaaliuurnilla.

- Iranin kansan massiivinen osallistuminen kesäkuun 17. päivän vaaleihin on hämmentänyt amerikkalaisia. Yhdysvallat on horjuva ja vihainen, koska islamilainen tasavalta etenee kehityksen tiellä ja Iranin kansa puolustaa päättäväisesti hallitusta ja sen päämääriä, sanoo maan ulkoministeriön edustaja Hamid Reza Asefi Irna-uutistoimiston mukaan.

Äänestysprosentti Iranin viime viikon presidentinvaaleissa nousi 62 prosenttiin.

Yhdysvaltain ulkoministeri Condoleezza Rice sanoi Egyptin-vierailunsa aikana, etteivät Iranin vaalit "kykene peittämään Iranin teokraattisen yhteiskunnan järjestelmällistä julmuutta".

Iranin sisäministeriö varoitti uudesta vilpistä

Iranin sisäministeriö on antanut varoituksen, jonka mukaan tällä viikolla järjestettävällä presidentinvaalien toisella kierroksella saatetaan kokea vaalivilppiä. Ministeriön edustajan mukaan vilppiä yrittävät "henkilöt, jotka ovat valmiit mihin tahansa pysyäkseen vallassa".

Kaikkiaan kolme vaalien ensimmäiselle kierrokselle osallistuneista seitsemästä ehdokkaasta on valittanut vaalivilpistä. Heidän mukaansa huijauksilla pyrittiin varmistamaan kovan linjan konservatiiviehdokkaan Mahmoud Ahmadinejadin pääsy toiselle kierrokselle.

Sisäministeriön edustaja Jahanbakshi Khanjani kertoi, että ensimmäisen kierroksen aikana henkilöt, joiden tehtävänä oli valvoa vaalien kulkua, järjestelivät ja ohjailivat ihmisten äänestämistä. -He saattavat tehdä saman uudelleen ja vielä voimallisemmin, varoitti Khanjani.

Khanjani kuitenkin lisäsi hämmentävästi, ettei vilpin pääsuunnittelijoita välttämättä paljasteta, koska se ei olisi maan edun mukaista.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme