Mainos
Mainos

Iran varoittaa Yhdysvaltoja hyökkäysaikeista

YK:n turvallisuusneuvosto asetti lauantaina Iranille uusia pakotteita, kun maa ei suostunut jäädyttämään ydinaseohjelmaansa. Yhdysvallat haluaa ratkaista kriisin diplomaattisesti, mutta on myös varautunut sotilaalliseen yhteydenottoon.

Korkea-arvoinen iranilaisupseeri on varoittanut Yhdysvaltoja mahdollisista hyökkäysaikeista Iraniin.

- Jos Amerikka aloittaa sodan Irania vastaan, se ei tule sitä lopettamaan. Meidän väkemme ei tule sallimaan edes yhden amerikkalaissotilaan tuloa maahamme, sanoi tasavaltalaiskaartin laivastokomentaja Morteza Saffari uutistoimisto Insan mukaan.

YK:n turvallisuusneuvosto asetti lauantaina Iranille uusia pakotteita, koska maa ei ole suostunut jäädyttämään kiisteltyä ydinohjelmaansa. Länsimaat pelkäävät Iranin halajavan ydinasetta. Iran sanoo ohjelmansa tähtäävän puhtaasti energiantuotantoon.

Yhdysvallat on sanonut pyrkivänsä ratkaisemaan kriisin diplomaattisesti, mutta ei ole rajannut pois myöskään sotilaallista vaihtoehtoa.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme