Mainos
Mainos

Iran: Yhdysvaltain hyökkäys olisi suuri virhe

Iranin ulkoministeriön ilmoituksen mukaan Yhdysvaltain sotilaallinen hyökkäys Iraniin olisi suuri strateginen virhe. Yhdysvallat on aikaisemmin ilmoittanut, että sotilaalliset toimet eivät ole poissuljettuja Iranin ydinohjelma -kiistan hoidossa.

Yhdysvallat tekisi suuren virheen, jos se päättäisi hyökätä sotilaallisesti Irania vastaan, sanoi Iranin ulkoministeriö tänään vastauksena yhdysvaltalaisviranomaisten viimeaikaisiin lausuntoihin.

- Uskomme, että mahdollisuus on hyvin pieni, paitsi jos joku haluaa tehdä suuren strategisen virheen, Iranin ulkoministeriön tiedottaja Hamid Reza Asefi sanoi tiedotustilaisuudessa.

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush on sanonut, että sotilaalliset toimet eivät ole poissuljettuja Iranin ydinohjelma -kiistan hoidossa. Varapresidentti Dick Cheney on puolestaan nimennyt Iranin yhdeksi maailman suurimmista "ongelmakohdista".

Yhdysvallat syyttää Irania ydinaseen tavoittelusta. Iranin mukaan sen ydinohjelma on täysin rauhanomainen.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme