Mainos
Mainos

Iran: Yhdysvaltain neuvottelutarjous propagandaa

Iranin virallisen uutistoimiston mukaan Yhdysvaltain eilinen tarjous Iranin ydinohjelmaa koskevista neuvotteluista on pelkkää propagandaa. YK:n turvallisuusneuvoston pysyvät jäsenmaat ja Saksa keskustelevat tänään Wienissä kannustinpaketista, jonka tarkoituksena on taivuttaa Iran luopumaan uraanin rikastamisesta.

Yhdysvaltain tarjous osallistua Iranin ydinkiistasta käytäviin neuvotteluihin on pelkkää propagandaa, kommentoi Iranin virallinen uutistoimisto IRNA.

Yhdysvaltain ulkoministeri Condoleezza Rice ilmoitti eilen, että Yhdysvallat aikoo osallistua Euroopan maiden rinnalla neuvotteluihin, mikäli Iran keskeyttää uraanin rikastamisen.

Kommentti välitettiin IRNA:n Berliiniin päivätyssä tekstissä, johon oli kerätty eurooppalaisia reaktioita Ricen ilmoituksesta. Tekstissä ei mainittu lähdettä eikä ole varmaa, oliko kommentti Iranin virallinen kanta.

Iranin hallituksen virkamiehet eivät kommentoineet Ricen neuvottelutarjousta myöhään eilen. Virkamiehistössä on vaadittu, että Iran ei luovu uraanin rikastamisesta.

USA uskoo sopuun Iran-pakotteista

Venäjä ja Kiina ovat luvanneet harkita uudelleen Iranin painostamista pakotteilla, elleivät neuvottelut tuota tulosta. Näin väittää yhdysvaltalaisen viranomaislähde.

Lähteen mukaan presidentti George W. Bush uskoo, että pakotteiden käytöstä ollaan yksimielisiä ainakin Yhdysvaltojen liittolaisten keskuudessa.

YK:n turvallisuusneuvoston pysyvät jäsenmaat ja Saksa keskustelevat tänään Wienissä kannustinpaketista, jolla Irania houkutellaan takaisin neuvottelupöytään.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

(31.5.2006)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme