Mainos
Mainos

Iranilaiset raivostuivat polttoaineen säännöstelystä

Tänään alkava polttoaineen säännöstely tähtää Iranin talouden parantamiseen sekä ruuhkien ja saastuttamisen vähentämiseen.

Iranin hallinnon ilmoitus polttoaineen säännöstelyn aloittamisesta on johtanut mellakoihin Teheranissa.

Yksityisautot saavat polttoainetta vain 100 litraa kuukaudessa, taksit ja hallituksen autot saavat hieman enemmän. Yksi litra polttoainetta maksaa kahdeksan senttiä.

Säännöstelystä raivostunut nuorisojoukko sytytti myöhään illalla tuleen kaupungin luoteispuolella sijaitsevan bensa-aseman sekä asemalla olleita autoja. Nuoret huusivat presidentti Mahmud Ahmadinejadin vastaisia iskulauseita ja heittelivät kiviä.

Joidenkin tietojen mukaan myös toiselle teheranilaiselle bensa-asemalle olisi hyökätty, mutta viranomaiset eivät ole vahvistaneet tietoa.

Maailman suurimpiin öljyntuottajiin kuuluva Iran on ilmoittanut, että tavallisten kansalaisten polttoaineen säännöstely alkaa tänään. Presidentti Ahmadinejad on perustellut säännöstelyä Iranin taloustilanteen parantamisella, mutta myös ruuhkien ja saastumisen hillitsemisellä.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme