Mainos
Mainos

Iranilaisten pukeutuminen tehovalvontaan

Maa ei hyväksy islamilaisen pukeutumissäännön rikkomista.

Iranin viranomaiset alkavat huomisesta lähtien valvoa tehostetusti ihmisten pukeutumista, tiedottaa Teheranin poliisi. Epäislamilaisten vaatteiden käytöstä seuraa nuhtelu ja varoitus.

- Poliisi ottaa puhutteluun ne, jotka käyttävät liian lyhyitä housuja tai ihonmyötäisiä takkeja tai joiden paidoissa on länsimaisia logoja. Myöskään hiukset eivät saa olla länsimaisesti leikatut, kertoo Teheranin poliisipäällikkö Ahmad Reza Radan.

Radanin mukaan kiinniotetuilta tiedustellaan mistä he hankkivat vaatteensa tai kuka parturi heidän hiuksensa leikkasi, jotta tällaiset liikkeet voidaan sulkea. Ensimmäisestä rikkeestä ei vielä seuraa varoitusta kummempaa, mutta toisesta tulee jo ankarampi rangaistus.

Iran aloitti pukeutumisen tehovalvonnan huhtikuussa. Sen seurauksena jo tuhansia on varoitettu ja satoja pidätetty eri puolilla maata islamilaisen pukeutumissäännöstön rikkomisesta.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme