Mainos
Mainos

Iranin ja Irakin rajalla taisteluja

Noin 2 000 miehen vahvuinen Iranin armeijan joukko eteni Irakin puolelle hyökätessään kurdisissien kimppuun maiden välisellä rajalla maan pohjoisosassa, kertoivat raja-alueen viranomaiset.

Kurdistanin demokraattisen puolueen edustajat sanoivat, että noin 50 kilometriä Irakin puolella sijaitsevan Koi Sanjaqin aluetta ja siellä sijaitsevaa kurdien pakolaisleiriä pommitettiin varhain sunnuntaina.

Kurdisissien ja Iranin armeijan taistelujen kerrottiin jatkuvan tänään Koi Sanjaqin ympäristössä. Aiemmin sunnuntaina Iranin uutistoimisto IRNA ilmoitti, että kurdisissit olivat hyökänneet Irakin puolelta useisiin rajakyliin Luoteis-Iranissa. Iranin armeijan edustaja kertoi, että sissien eteneminen on pysäytetty, mutta armeijan joukot ovat "hälytystilassa" viime aikoina Kurdistanin raja-alueella lisääntyneiden levottomuuksien vuoksi.

Kurdipuolueen edustaja Taymoor Mustafay kertoi, että noin 2 000 iranilaista sotilasta ja parisataa armeijan ajoneuvoa saapui raja-alueelle kolme päivää sitten. Iranin viranomaiset ja sanomalehdet ovat syyttäneet Pohjois-Irakin aluetta hallitsevia kurdiryhmiä siitä, että nämä avustavat Iranin kurdisissien toimintaa.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme