Mainos
Mainos

Iranin presidentti takaa toimittajan oikeudet puolustukseen

Iranin presidentti Mahmoud Ahmadinejad on määrännyt Iranin oikeuslaitoksen takaamaan iranilais-amerikkalaisen toimittajan oikeudet puolustaa itseään.

Roxana Saberi tuomittiin eilen kahdeksan vuoden vankeuteen vakoilusta Yhdysvaltojen hyväksi.

Ahmadinejad sanoo, että Teheranin syyttäjän tulisi tutkia Saberin oikeusjuttu kuten myös Hossein Derakhshanin tapaus. Iranilais-kanadalainen blogisti Derakhshan on ollut pidätettynä viime marraskuusta lähtien. Derakhshania epäillään Shiia-imaamien loukkaamisesta.

- Presidentin vaatimuksesta teidän täytyy tehdä kaikki, mitä vaaditaan oikeuden takaamiseksi ... tutkiessanne näiden ihmisten syytteet. Pitäkää huoli, että syytetyillä on kaikki lailliset oikeudet ja vapaudet puolustaa itseään, lukee presidentin esikuntapäällikön syyttäjälle lähettämässä kirjeessä.

Saberi on ollut pidätettynä tammikuusta lähtien. Alunperin hänet pidätettiin alkoholin ostamisesta, joka on laitonta Iranissa.

Yhdysvaltojen presidentti Barack Obama sanoo olevansa pettynyt tuomioon.

(MTV3-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme