Mainos
Mainos

Iranin ydinneuvottelut poskelleen

EU:n ulkopoliittisen edustajan Javier Solanan ja iranilaisneuvottelijan keskustelut ovat päättyneet jälleen kerran tuloksettomina.

EU:n ja Iranin neuvottelut maan kiistellystä ydinohjelmasta päättyivät tänään epäonnistumiseen, diplomaatit kertovat. Kansainvälinen atomienergiajärjestö IAEA sanoo puolestaan, että Iranin käyttäytyminen aiheuttaa vakavaa huolta. Järjestö pelkää, että Iran saattaisi saavuttaa kyvyn atomipommin rakentamiseen.

Diplomaattien mukaan iranilaisneuvottelijan Javad Vaeedin ja EU:n ulkopoliittisen edustajan Javier Solanan keskustelut päättyivät tuloksettomina, koska Vaeedi ei keskustellut ydinkysymyksistä. Neuvottelujen tarkoituksena oli valmistella huipputapaamista.

Vaeedin oli tarkoitus tavata myös IAEA:n johtaja Mohamed ElBaradei ja varajohtaja Olli Heinonen. Diplomaattilähteiden mukaan IAEA peruutti tapaamisen, koska iranilaiset eivät olleet valmiita puhumaan asiakysymyksistä.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme